Цікаві факти 

При кип'ятінні, молекули води в чайнику рухаються зі швидкістю близько 2340 кілометрів на годину, що майже в двічі перевищує швидкість звуку в повітрі 



Мало хто знає, що висота Ейфелевої вежі залежить від погоди. В сонячну погоду балки з яких складається вежа можуть нагріватись більш ніж на сорок градусів і через це під впливом температури вони розширюються. Дослідження виявили що висота вежі коливається на більше ніж десять сантиметрів. 



Розміри літака на землі та у повітрі можуть відрізнятись. Доведено що довжина винищувача збільшується на один сантиметр, коли його швидкість наближується до тисячі кілометрів на годину. 



Мало хто може собі уявити які фізичні зміни стануться на Землі якщо раптово зникне атмосфера. По-перше, температура опуститься до -180°C, через це замерзне вся вода, а суша покриється льодом. Настане повна тиша і не тільки тому, що загинуть всі тварини та рослини, а і з тої причини, що звук не може поширюватись у порожнечі. Небо стане чорного кольору тому, що його колір залежить від повітря, а зірки можна буде спостерігати навіть вдень. 



При русі зі швидкістю 100 кілометрів на годину, автомобілі використовують понад половину пального лише на подолання опору повітря. 



Коментарі